Vad ska väck? Gammal häck!

I fredags blev det några timmar på godset igen. Varmvattenberedaren behövde bytas ut, och så här års finns det ju alltid att göra på tomten. Dagens mission blev således att rejält glesa ut det stora ovårdade syrénbuskage som finns bakom vinbärsbuskarna. Kanske var det en sorts berså en gång i tiden? Den knäckta flaggstången bakom buskaget vittnar om i alla fall om före detta sommaridyll.

Nu syns det ju som vanligt inte på bilderna hur mycket som fick stryka på foten, men det rör sig om ett par meters djup av syrén som numera icke längre är.

FÖRE




EFTER




FÖRE




EFTER



Mer knipsande och sågande kommer det bli!


Efter att ha kravlat runt i buskarna i ett par timmar upptäckte jag ett oangenämt vårtecken; den första lilla fästingen. Den blev dock mos innan den hann förevigas. Usch!


I rabatten börjar de mystiska lökarna visa sina rätta ansikten. Pärlhyacint har jag tydligen petat ner!




I den andra lilla rabatten kommer krolliljorna tillbaka. Håll tummarna för att de inte drabbas av sjukdom innan de blommat i år!




Kaprifolen som vi stympade förra året har också börjat komma igen.




Och så tittar det upp vitsippor öööverallt! Hittade massor av små knoppar under syrénerna, och de kommer garanterat glädjas av det nya ljuset.







I köket kom  som sagt nya varmvattenberedaren upp. Inte så snyggt, men vi kommer nog på något bra sätt att dölja den snart. Skåp eller gardin, vi får se vad det blir! Planen är också att förnya köket, med bättre spis och kyl. Och så borde vi ta reda på hur väggen ser ut bakom köksmöbeln, det finns en inte helt obefogad oro att det samlats fukt där bakom.





Nästa gång kommer det behöva eldas och köras till tippen. Många grenar blir det...




Kommentarer
Postat av: Johanna B

Åh! Vårstädning bland växtligheten. Härligt.



Varmvattenberedare är ju inte alls dumt. En sån där fiffig grej som gör livet lite lättare.

2011-04-18 @ 22:34:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0