Gott nytt år!

Inte så mycket händer på Gölsgården just nu. Vi var ute en sväng strax efter nyår och tittade till ägorna. Elementet höll värmen fint, och vattnet hade klarat sig från att frysa den här gången, skönt. Nu står där två element och puttrar på lägsta effekt. Säkert onödigt dyrt, men det kan det vara värt för att slippa andra kostnader längre fram...

Vi har numera ett "skafferi" i Torpstugan, en plåtkista som använts för att transportera ömtåligt gods kors och tvärs i världen.





Teet har också hamnat i en mus-säker burk. Misstänker att det råder delade meningar i familjen om hur fiiin den är...




Ytterligare en liten vätte har fått komma in i stugvärmen.





Det känns bra att veta att vi har en Lurituri som ser efter huset åt oss! Det kanske rentav är Dumbommen som har provsmakat på tvålen?


Utöver dessa inomhusförbättringar har det också hänt litegrann på andra håll på gården. Sågbocken är till exempel klar och pryder sin plats, och alla våra stora klabbar är klyvda.






Luftgeväret har provskjutits och verkar hålla måttet ifall man är på jakt efter mjölkpaket, och något annat lär väl knappast bli aktuellt eftersom såväl hushåll som vänkrets mest består av vegetarianer.




Buskarna som ramar in Torpstugans dörr har stympats. De var på väg att växa ihop med dörrfoder och hängrännor, och det kändes inte som det bästa för vårt lilla hus. Nu har väggarna fått utrymme att hålla sig torra och fina. Tack för storknipsaren Moster och Morbror! Vi får se hur de ser ut när buskarna återhämtat sig till våren. Om det kniper gräver vi bort dem helt och ersätter med något annat. Kanske stockrosor, kanske solrosor, kanske en liten veranda?




En del av kvistarna som knipsades bort fick flytta hem till lägenheten och påminner oss nu tillsammans med ett knippe tulpaner om den annalkande våren





Ute på Gölsgården har det förresten varit så kallt så lampan har fått byta till en tjockare mössa!



Det var allt för den här gången, nu är det jobb och stadsliv för hela slanten ett tag framöver... Vi hoppas på att kunna komma ut om ett par veckor igen!



RSS 2.0