Vita vidder

Nytt besök ute på Gölis gjort i helgen. Vattnet ner till Torpstugan kom inte igång på hela helgen, men vi har ju alltid vatten uppe i lagårdslängan, så det var bara att kånka hinkar och se glad ut! Det verkar som om det där med isproppar i ledningarna är något som går denna fimbulvinter.

Inget särskilt hade vi att göra heller. Skottade gångar mellan husen med benäget bistånd av lånehunden Quila, drack te, eldade och hade det gött.





Lilla Q var också behjälplig vid träden som hon med stor iver har börjat beskära redan nu! Hundar har verkligen ingen koll på trädgårdsskötsel...



Helgens stora upptäckt gjordes i köket. Vi tycker det har varit dåligt med belysning där eftersom vi inte har någon taklampa ännu, så förra gången köpte vi med oss ett lysrör ut som fått ligga på köksbänken i väntan på inspiration att sätta upp det. I lördags pratade vi om att ta tag i den där monteringen. "Ja, det kan väl sitta hä..." Det visade sig att det redan satt lysrör med uttag och hela konkarongen på den helt normala plats över diskbänken där det alltid finns såna. Vi hade bara glömt kolla. Så nu har vi lyse i köket, hurra!

Före

Efter




På tal om lyse så har vi fått tag i en fin liten lampa som passar alldeles utomordentligt bra hos oss. Det är fantastiskt trevligt med främmande (och kända) människor som hellre ger bort än kastar fungerande saker. Det vita och det antik-silvriga går läskigt bra ihop med våra vita väggar och gråa fönsterkarmar, och stilen är precis lagom lantligt gammaldags för att vi båda ska tycka om den.




Och så har de lantliga örngotten äntligen kommit på plats (tack Jenny!)






Kommentarer
Postat av: Kajsa

Såååå fint och så trivsamt med en hund på bilderna också! Nu vet ni snart om ni kan och vill ha egen hund gissar jag. ;-)

2010-02-02 @ 23:07:26
Postat av: Per

Ni behöver en översnöad bil, det håller liksom ihop gården och ger det hela karaktär. pryder även sin plats när det är barmark

2010-02-03 @ 14:41:29
Postat av: Mimmi

Helt sant Per! Corsan kommer med det förslaget titt som tätt också... Inte riktigt en livet-på-landet bil kan man säga.

2010-02-03 @ 18:19:50
Postat av: Mimmi

.. du kanske har en över?

2010-02-03 @ 18:38:19
Postat av: Per

En? Det finns flera över...

2010-02-03 @ 21:11:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0